Benromach High Enzyme 2012 46% 0,7l
Táto experimentálna edícia Benromach High Enzyme 2012, je súčasťou série Contrasts, odhaľuje inú stránku značky Benromach – použitím jačmene bohatého na enzýmy bežne využívaného v zrnových whisky či pivovarníctve.
Destilát bol vyrobený v roku 2012 a zrejúci približne 12 rokov v prvo-plnených ex-bourbon sudoch.
Vo vôni whisky sa objavujú jemné a svieže tóny citrónových bonbónov, malty a zeleného jablka, doplnené živými náznakmi jazmínu a mäty. Chuť je krémová a jemne sladká s prevahou ružového grapefruitu, citrónu a limetky, potom tropického ananásu, medu, a jemného korenia.
Záver je pomerne dlhý, s tónmi opáleného duba a sviežej mäty.
Tento výraz sa vyznačuje menej tradičným prístupom: namiesto typickej rašelinovej alebo silne obilnej linky sa Benromach sústreďuje na čistú, „zrnovú“ štruktúru s moderným impulzom – ideálne pre tých, ktorí hľadajú niečo odlišné od klasickej Speyside whisky.
