Ready After Coffee Ethiopia Yirgacheffe Chelbessa Carbonic G1 BIO, 200 - 1000 g

12 s DPH / ks 10 € bez DPH / ks
Na sklade
Výberová káva so sladko-ovocnou chuťou.
Výrobca:
Obj. čislo:
41RACETHG1

Ready After Coffee Ethiopia Yirgacheffe Chelbessa Carbonic G1 BIO, 200 - 1000 g

Ready After Coffee Ethiopia Yirgacheffe Chelbessa Carbonic G1 je krásne sladko-ovocná káva s chuťovým profilom horká čokoláda, ríbezle, tropické ovocie a s plne ovocnou dochuťou. Navyše je certifikovaná ako BIO. Spracovaná je metódou carbonic maceration. Táto technika je prevzatá z vinárstva a využíva anaeróbne kvasenie na vytvorenie komplexnej ovocnej chuti.

Krajina pôvodu: Etiópia

Zloženie: 100% Arabica

Stupeň praženia: Medium Roast (stredné)

Mletie: žiadne (zrnková káva)

Spôsob zberu: ručný

Nadmorská výška: 2000 m.n.m.

Región: Yirgacheffe, Gedeb

Odroda: lokálne odrody

Spracovanie: Carbonic Maceration

Cupping skóre: 86

Balenie: 200/500/1000 g

Chuťový profil: horká čokoláda, ríbezle, tropické ovocie, plne ovocná dochuť

Ovocnosť 75%, Horkosť 25%, Kofeín 40%, Acidita 55%

Káva je určená na espresso.

Niečo o farme, farmároch a káve

Premývacia stanica Chelbessa, kde sa táto káva spracovala, je v oblasti Yirgacheffe pomerne nová. Napriek tomu táto rodinná stanica produkuje výnimočnú kávu, ktorá sa vyrovná niektorým z najznámejších podnikov v regióne.
Poľnohospodári v tomto regióne pestujú kávu už celé generácie. Sú to skutoční odborníci a snažia sa používať tie najlepšie metódy pestovania bez použitia chemikálií. Výsledkom je už teraz výnimočný produkt a spoločnosť Chelbessa z toho vyťaží maximum dodržiavaním prísnych noriem po zbere.
Táto šarža sa spracováva pomocou karbonickej macerácie, čo je technika spracovania inšpirovaná vinárstvom. Podobne ako anaeróbne kvasenie, aj karbonická macerácia prebieha zvyčajne v uzavretom prostredí. Hoci je metóda podobná, hlavný rozdiel medzi anaeróbnym a karbonickým kvasením spočíva v tom, že anaeróbna fermentácia prebieha bez kyslíka a karbonická prebieha za pomoci vysokého tlaku oxidu uhličitého (CO2).

Vytvorenie prostredia bohatého na oxid uhličitý mení druhy mikróbov, ktoré počas fermentácie prežijú a prosperujú. Rozdielna aktivita mikroorganizmov zmení chuťový profil a môže vytvoriť mimoriadne jedinečné a lahodné chute.

Poľnohospodári ručne zbierajú čerešne a dodávajú ich do premývacej stanice. Pri príjme zamestnanci ručne triedia prichádzajúce čerešne, aby odstránili všetky nedostatočne zrelé alebo poškodené čerešne. Čerešne sa vložia do nádoby a uzavrú sa, aby sa do nich nedostal vzduch. V tomto uzavretom prostredí sa začína fermentácia. Keďže šupky čerešní zostávajú neporušené, fermentácia môže trvať niekoľko dní až týždňov. Po skončení fermentácie sa čerešne vyberú, umyjú v čistej vode a uložia na vyvýšené lôžka, aby sa vysušili. Sušiaca sa káva sa pravidelne prehrabe, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie.

Naposledy navštívené

Potvrďte svoj vek

Na tejto stránke nájdete pestrú ponuku nápojov,
ktoré sú pre dospelých. Vstúpte, len ak ste dovŕšili vek 18 rokov.

Mám viac ako 18 rokov Mám menej ako 18 rokov

Najdôležitejšie novinky priamo na váš email

Získajte zaujímavé informácie vždy medzi prvými

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.