Calvados

Calvados je typom jablčného destilátu, ktorý sa kvasí z jablčného muštu. Vyrábaná je v regióne Calvados na juhu francúzskej Normandie. Calvados musí podľa francúzskych zákonov zrieť najmenej 2 roky v sudoch z dubového dreva.
Viac sa dočítate v texte nižšie pod produktami.

Filter produktov
Zobrazenie:
Zoradiť:

Cenový filter

od
do

Dostupnosť

Výrobca Všetko

Druh alkoholu Všetko

Obsah alkoholu % Všetko

Balenie Všetko

Objem Všetko

Doba zrenia Všetko

Krajina Všetko

44,71 s DPH
37,26 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-4838
37,29 s DPH
31,08 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-14538
52,38 s DPH
43,65 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-396
55,84 s DPH
46,53 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-397
53,89 s DPH
44,91 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-398
21,48 s DPH
17,90 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-783
19 s DPH
15,83 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-2226
22,11 s DPH
18,43 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-2227
26,84 s DPH
22,37 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-2228
21,71 s DPH
18,09 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-2271
19,82 s DPH
16,52 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-3226
39,49 s DPH
32,91 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-3227
25,63 s DPH
21,36 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-3328
Produkty: 13 | Aktuálna strana: 1/1

História názvu calvados siaha až do roku 1588. V tomto roku stroskotala na skalnatom pobreží Normandie španielska loď El Calvados. Skaly pobrežia boli od stroskotania nazývané calvados. Postupným šírením sa názov presunul až na pobrežie.

Dodnes sa žiadna iná jablčná pálenka vyrobená mimo región Calvados nesmie označovať ako Calvados. Pre výrobu calvadosu sú zákonom stanovené pravidlá, ktoré predpisujú dvojitú destiláciu skvaseného jablčného muštu a minimálne dvojročné zrenie v sudoch z dubového dreva. Platí zásada, že čím dlhšie zreje, tým získava lepšiu, plnohodnotnejšiu chuť s typickou prímesou jabĺk, dreva, vanilky a mandlí. Jablká pre mušt sa vyberajú zvlášť starostlivo. V receptúre sa uvádza pomer odrôd 30 % sladkých, 30 % horkastých a 40 % kyslých plodov, dopestovaných výlučne v Normandii. Pre získanie odlišných chutí sú však možné aj iné kombinácie. Na 1 liter destilátu treba 18 kg jabĺk.

V dnešných bio-časoch poteší, že Calvados neobsahuje žiadne chemické prísady. Môžeme ho podávať ako aperitív pred jedlom alebo ako digestív po jedle na podporu trávenia. Rozlišujeme ho podľa značenia:

Fine, Trois étoiles ***, Trois pommes – najmladší calvados, ktorý v zmesi zrel minimálne 2 roky.
Vieux, Réserve – najmladší calvados, ktorý v zmesi zrel minimálne 3 roky.
VO, Vieille Réserve, VSOP – najmladší calvados, ktorý v zmesi zrel minimálne 4 roky
XO, Napoléon, Extra, Hors d'Age, Age Inconnu – alebo aj najmladší calvados, ktorý v zmesi zrel minimálne 6 rokov.

Potvrďte svoj vek

Na tejto stránke nájdete pestrú ponuku nápojov,
ktoré sú pre dospelých. Vstúpte, len ak ste dovŕšili vek 18 rokov.

Mám viac ako 18 rokov Mám menej ako 18 rokov

Najdôležitejšie novinky priamo na váš email

Získajte zaujímavé informácie vždy medzi prvými

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.