Ready After Coffee Vietnam Lang Biang Anaerobic 100% Arabica, 200 - 1000 g

12 s DPH / ks 10 € bez DPH / ks
Na sklade
Výberová káva so sladko-ovocnou chuťou.
Výrobca:
Obj. čislo:
41RACVIET

Ready After Coffee Vietnam Lang Biang Anaerobic 100% Arabica, 200 - 1000 g

Ready After Coffee Vietnam Lang Biang Anaerobic 100% Arabica je ovocná káva so stredným telom a má chuťový profil passion fruit, marakuja, vínna dochuť. Káva je od slovenského farmára z Vietmanu, ktorý nás navštívil toto leto niekoľkokrát. Táto káva je určená na espresso, filter a automat.

Krajina pôvodu: Vietnam

Zloženie: 100% Arabica

Stupeň praženia: Light Roast (svetlé)

Mletie: žiadne (zrnková káva)

Spôsob zberu: ručný

Nadmorská výška: 1500 - 1650 m.n.m.

Región: Dalát, Lac Duong, Lang Biang

Farmár: Marián Takáč

Odroda: Catimor

Spracovanie: Anaerobic (100h)

Cupping skóre: 85

Balenie: 200/500/1000 g

Chuťový profil: passion fruit, marakuja, vínna dochuť

Ovocnosť 65%, Horkosť 15%, Kofeín 40%, Acidita 45%

Káva je určená espresso, filter a automat.

Niečo o farme, farmároch a káve

Farmárom a exportérom tejto kávy je Slovák Marián Takáč, ktorý pestuje kávu a podporuje malých farmárov v Daláte vo Vietname. Žije tam už 7 rokov a tento rok po dlhom čase dorazil na Slovensko. Opísal ako funguje Vietnam ako krajina, ako sa pestuje káva a veľa ďalších informácií.

V Zanya coffee sa zameriavajú na kvalitu pred kvantitou a rozvíjajú osobné vzťahy v komunite vietnamskej výberovej kávy (speciality coffee). Horská oblasť Lang Biang predstavuje skutočne jeden z mála drahokamov s veľmi jedinečnými vôňami a chuťami. Ich cieľom je naďalej motivovať farmárov produkovať kvalitnú kávu a zlepšovať tak ich život. Len 3% vietnamskej produkcie kávovníkových zŕn tvorí Arabika a vo svete ju ťažko nájsť. Okolie mestečka Dalát v centrálnych vrchoch ponúka jedinečnú lokalitu s nadmorskou výškou cez 1500 metrov.

Táto káva je spracovaná metódou anaerobic natural. Čerešne kávy sú umiestnené vo fermentačných nádržiach, kde dlhší čas fermentujú. Počas tohto procesu sa vytvára CO2, čo spôsobuje veľký tlak v nádržiach. Táto káva bola fermentovaná celých 100 hodín, potom sa znova vyčistila a rozložila na sušiace lôžka. Tento čas bol skvelý na to, aby sa vytvorilo niečo exotické, ovocné, trochu zábavné, no stále veľmi čisté. Káva je preto veľmi zaujímavá, chutná a vynikne pri každom spôsobe prípravy.

Naposledy navštívené

Potvrďte svoj vek

Na tejto stránke nájdete pestrú ponuku nápojov,
ktoré sú pre dospelých. Vstúpte, len ak ste dovŕšili vek 18 rokov.

Mám viac ako 18 rokov Mám menej ako 18 rokov

Najdôležitejšie novinky priamo na váš email

Získajte zaujímavé informácie vždy medzi prvými

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.