Ready After Coffee Nicaragua La Coquimba 100% Arabica, 200 - 1000 g

10 s DPH / ks 8,33 € bez DPH / ks
Na sklade
Výberová káva so sladko-ovocnou chuťou.
Výrobca:
Obj. čislo:
42RACNICLA

Ready After Coffee Nicaragua La Coquimba 100% Arabica, 200 - 1000 g

Ready After Coffee Nicaragua La Coquimba je stredne ovocná káva s telom ako čaj. Má chuťový profil čeresní a mandlí s tónmy kešu, mliečnej čokolády a vanilky.

Krajina pôvodu: Nikaragua

Zloženie: 100% Arabica

Stupeň praženia: Light Roast (svetlé)

Mletie: žiadne (zrnková káva)

Spôsob zberu: ručný

Nadmorská výška: 1300 - 1400 m.n.m.

Región: Ocotal

Farma: La Coquimba

Odroda: Caturra, Red Catual

Spracovanie: Washed (mokré)

Cupping skóre: 84,25

Balenie: 200/500/1000 g

Chuťový profil: čerešňa, mandle, tóny kešu, mliečnej čokolády a vanilky

Ovocnosť 55%, Horkosť 25%, Kofeín 40%, Acidita 35%

Káva je určená espresso.

Niečo o farme, farmároch a káve

Túto kávu pestuje v Nicarague Ener Elias Rodas na farme La Coquimba. Odrody Catuai a Caturra sa tu pestujú a zbierajú od novembra do marca. Káva sa po umytí fermentuje 18-24 hodín, potom sa rozdrví a znova premyje. Nakoniec sa suší na vyvýšených záhonoch.

Čerešne sa spracovávajú v závode Cafetos de Segovia, ktorý sa nachádza v meste Ocotal a je obklopený kávovými plantážami. Vďaka čomu môžu pestovatelia dodať čerstvé čerešne v ten istý deň, keď ich zozbierajú.

V roku 2015 si miestna producentská rodina uvedomila, že ceny za kávové čerešne v regióne sú príliš nízke a že môžu vyrábať vysokokvalitnú kávu na vlastnej farme. Rozhodli sa vytvoriť spracovateľskú farmu, aby pridali hodnotu svojmu produktu. Túto spracovateľskú farmu vedú sestry Martha a Ana spolu s ich tímom.

Rodina vlastní niekoľko fariem, ktoré zdedili po rodičoch Marthy a Any. V rokoch 1975-1979 zasiahla nikaragujská revolúcia celú krajinu, no ešte intenzívnejšia bola na honduraskej hranici, čo prinútilo rodinu emigrovať do USA. Do Ocotalu sa vrátili o šesť rokov neskôr, aby zistili, že ich dom a veľkú časť ich poľnohospodárskej pôdy zabrala vláda. Vrátili im len dom – prišli o viac ako 70 hektárov kávovej farmy.

V roku 2020 postavili skleníky na pestovanie experimentálnych a zaujímavejších odrôd kávy. S Cafetos de Segovia spolupracuje 47 ďalších farmárov. Počas vrcholnej úrody sa do spracovateľskej farmy dodáva až 300 quintalov čerešní denne, pričom kapacita sušenia je 3 000 quintalov v ľubovoľnom čase (1 quintal = približne 46 kg zelenej kávy). V spracovateľskej farme pracuje počas sezóny do 30 ľudí.

80% produkcie sa spracováva mokrou metódou. Sušenie začína na terase, 5-6 dní v tieni a potom na priamom slnku. Všetky terasy sú pokryté čiernou sieťkou, aby káva neležala priamo na zemi. Sušenie v tieni je nevyhnutné, keďže slnko v tejto nižšej nadmorskej výške (menej ako 900 m.n.m.) silno dopadá na zemský povrch. Káva sa obracia každé 3-4 hodiny a počas najhorúcejších hodín dňa sa hromadí na kopy.

Cafetos de Segovia každoročne predkladá svoju kávu do Cup of Excellence a vždy sa umiestni na popredných miestach.

Naposledy navštívené

Potvrďte svoj vek

Na tejto stránke nájdete pestrú ponuku nápojov,
ktoré sú pre dospelých. Vstúpte, len ak ste dovŕšili vek 18 rokov.

Mám viac ako 18 rokov Mám menej ako 18 rokov

Najdôležitejšie novinky priamo na váš email

Získajte zaujímavé informácie vždy medzi prvými

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.