Appleton Estate

Appleton Estate bola údajne časť pôdy, ktorú v roku 1655 získal Frances Dickinson za svoje služby počas dobývania Jamajky Angličanmi. Majetok zostal v rodine Dickinsonovcov až do roku 1845. Postupne sa bol na panstve vyrobený rad rumov. Všetky druhy boli tvorené periodickým destilačným prístrojom a rýchlo si získali dobrú povesť.

Na začiatku 20. storočia Appleton Estate získala spoločnosť „Wray and Nephew“. Je to najstarší liehovar na Jamajke (podľa historických záznamov vyrába rum už od roku 1749) a úroda sa zbiera nielen strojovo, ale aj mačetou. Panstvo je pomerne veľké, s rozlohou 11 000 akrov. Na pozícii hlavného miešača (master blendera) je zamestnaná Joy Spenceová, v liehovarskom odvetví prvá žena na tomto poste. Okrem toho sa stanovenie veku riadi rovnakými pravidlami, ktoré platia aj pre sladovú whisky z jednej pálenice – uvedený vek musí zodpovedať najmladšiemu alkoholu v zmesi.

Pre značku Appleton Estate je dôležitý "Terroir", ktorý dáva cukrovej trstine nezameniteľný charakter, ktorý je ovplyvnený vápencovou pôdou nachádzajúcou sa juhovýchodne od mesta Montego Bay. Appleton Estate vďaka tomu bojuje o prvenstvo v segmente najkvalitnejších tradičných rumov.

Appleton Estate sú zastúpené v nasledujúcich kategóriach:

Potvrďte svoj vek

Na tejto stránke nájdete pestrú ponuku nápojov,
ktoré sú pre dospelých. Vstúpte, len ak ste dovŕšili vek 18 rokov.

Mám viac ako 18 rokov Mám menej ako 18 rokov

Najdôležitejšie novinky priamo na váš email

Získajte zaujímavé informácie vždy medzi prvými

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.