Ki No Bi

KI NO BI, čo v preklade znamená "krása ročných období", je remeselný gin, ktorý vzniká v prvej destilérii v Japonsku venovanej výhradne výrobe ginu – The Kyoto Distillery. Táto destiléria bola založená v roku 2014 v srdci Kyoto tromi zakladateľmi: Davidom Crollom, Noriko Kakuda Croll a Marcinom Millerom, ktorí chceli spojiť bohatú tradíciu tohto starobylého mesta s modernou inováciou.

Spoločnosť je síce pomerne mladá, ale cesta zakladateľov k vybudovaniu jednej z najinovatívnejších liehovarníc na svete sa začala ešte v koncom 90-tych rokov 20.storočia. Noriko a David vtedy založili v Tokiu spoločnosť na dovoz whisky, aby predstavili náročným japonským nadšencom whisky rôzne významné single malt whisky z nezávislých škótskych liehovarov. Následne sa stretli s Marcinom Millerom, vtedajším redaktorom a vydavateľom časopisu Whisky Magazine. Spoločne vytvorili japonskú jazykovú verziu časopisu a v roku 2000 spustili ochutnávku whisky Whisky Live.

Ako celoživotní fanúšikovia ginu si zakladatelia splnili dlhoročný cieľ vybudovaním liehovaru The Kyoto Distillery, prvého v Japonsku, ktorý sa venuje výlučne výrobe tohto skvelého destilátu. Po dvoch rokoch experimentovania a výskumu bol v októbri 2016 uvedený na trh KI NO BI Kyoto Dry Gin. Vlajková loď sa vyrába s použitím bylín pochádzajúcich prevažne z prefektúry Kjóto a v spolupráci s mnohými najlepšími kjótskymi remeselníkmi a umelcami.

The Kyoto Distillery nie je len destiléria, ale symbol znovuzrodenia tradičného remesla s dôrazom na najvyššiu kvalitu. Kyoto, známe svojou jedinečnou kultúrou a remeselnými tradíciami, poskytuje ideálne prostredie pre výrobu tohto výnimočného ginu. Destiléria využíva čistú a mäkkú vodu z Fushimi, regiónu známeho svojimi prameňmi, ktoré sú považované za jedny z najlepších v Japonsku. Táto voda hrá kľúčovú úlohu v procese destilácie a prispieva k jemnosti a čistote KI NO BI.

Výrobný proces v The Kyoto Distillery je mimoriadne prepracovaný. Botanické ingrediencie, ktoré sú prevažne miestneho pôvodu, sú rozdelené do šiestich kategórií nazývaných „6 Elements“. Každá z týchto kategórií je samostatne macerovaná v ryžovom destiláte a destilovaná, aby sa dosiahla maximálna čistota a harmónia chutí.

Destilérka tiež spolupracuje s miestnymi remeselníkmi a umeleckými dielňami, ktoré v Kyote pretrvávajú celé generácie. Etiketa a obal KI NO BI sú inšpirované tradičným vzorom karakami, vytvoreným dielňou Kira Karacho, najstaršou karakami dielňou v Japonsku, ktorá bola založená v roku 1624.

Vďaka tejto úzkej spolupráci s miestnymi odborníkmi a využitiu špičkových ingrediencií a technológií sa KI NO BI Kyoto Dry Gin stal synonymom pre dokonalosť a získal množstvo prestížnych ocenení na medzinárodných súťažiach. Tento gin nie je len nápojom, ale vyjadrením podstaty Kyoto – mesta, kde staré stretáva nové a kde sa každý detail počíta.

Ki No Bi sú zastúpené v nasledujúcich kategóriach:

Potvrďte svoj vek

Na tejto stránke nájdete pestrú ponuku nápojov,
ktoré sú pre dospelých. Vstúpte, len ak ste dovŕšili vek 18 rokov.

Mám viac ako 18 rokov Mám menej ako 18 rokov

Najdôležitejšie novinky priamo na váš email

Získajte zaujímavé informácie vždy medzi prvými

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.