- Úvod
- >>
- Výrobcovia
- >>
- The Real McCoy
The Real McCoy
Príbeh spoločnosti The Real McCoy je založený na prípade staviteľa lodí Billa McCoya (1877 - 1948), priekopníka v oblasti dovozu rumu v ére prohibície. V januári 1920 bol McCoy prvý, kto naplnil loď alkoholom v Karibiku a legálne sa s ním plavil až do New Yorku. Tam pôsobil ako sklad plávajúceho alkoholu tri míle od pobrežia z dôvodu zákazu dovážania alkoholu z iných krajín. McCoy si vždy dával pozor, aby sa zakaždým pohyboval ďalej od trojmíľovej hranice, ktorá bola v začiatkoch americkej prohibície medzinárodnými vodami. Pašeráci rumu, ktorí zásobovali newyorské bary, sa potom v malých rýchlych člnoch plavili k zakotveným lodiam (ktoré sa stali známymi ako Rum Row), aby naložili kontrabant a potom predbehli americkú pobrežnú stráž na ceste späť.
Týmto konaním McCoy v skutočnosti neporušil žiadne americké zákony, ale jeho reputácia a mediálne pokrytie tohto gentlemana a prepravcu rumu, z neho urobili akúsi celebritu a verejného nepriateľa číslo jeden. Americká pobrežná stráž nakoniec Billa zatkla na palube jeho lode v novembri 1923, keď bol ešte stále v medzinárodných vodách. Nasledovalo súdne pojednávanie, kde sa priznal a strávil deväť mesiacov vo väzení v New Jersey. Po odpykaní trestu sa vrátil na Floridu, kde sa spolu s bratom vrátili k podnikaniu v oblasti stavby lodí.
Zároveň si McCoy urobil dobré meno, pretože nikdy nefalšoval alkohol a nikdy nepodplácal politikov ani policajtov. Zatiaľ čo napodobňovatelia rumu riedili svoj alkohol nebezpečnými chemikáliami, ako je terpentín, drevný lieh a sušená slivková šťava, McCoy to nikdy nerobil. Vďaka tomu dostal prezývku „The Real McCoy“.
Spoločnosť bola založená Baileyom Pryorom na začiatku 21. storočia. Prišiel s myšlienkou vyrobiť The Real McCoy rum pri sledovaní dokumentárneho filmu o Billovi McCoyovi. Bailey vycestoval na karibský ostrov Barbados, kde sa stretol s Richardom Sealeom, majstrom liehovarníkom 4. generácie v jeho rodinnej destilérke Foursquare.
Bailey a Richard spoločne vyvinuli barbadoský rum v tradičnom štýle, pričom dodržali prísny režim spoločnosti McCoy, v ktorom rum nikdy neznehodnotia pridaním cukrov, dochucovadiel alebo farbív. Na výrobu rumov používajú iba iba najkvalitnejšiu melasu a čistú pramenitú vodu z Barbadosu. Rum sa destiluje v malých dávkach vo vzácnej remeselnej kombinácii destilovaním column still a copper pot a potom autenticky tropicky zreje v heavy char sudoch z amerického dubu po bourbone počas celých 3, 5 alebo 12 rokov. Prvýkrát boli uvedené na trh v roku 2013.
The Real McCoy sú zastúpené v nasledujúcich kategóriach:
