The Real McCoy

Príbeh spoločnosti The Real McCoy je založený na prípade staviteľa lodí Billa McCoya (1877 - 1948), priekopníka v oblasti dovozu rumu v ére prohibície. V januári 1920 bol McCoy prvý, kto naplnil loď alkoholom v Karibiku a legálne sa s ním plavil až do New Yorku. Tam pôsobil ako sklad plávajúceho alkoholu tri míle od pobrežia z dôvodu zákazu dovážania alkoholu z iných krajín. McCoy si vždy dával pozor, aby sa zakaždým pohyboval ďalej od trojmíľovej hranice, ktorá bola v začiatkoch americkej prohibície medzinárodnými vodami. Pašeráci rumu, ktorí zásobovali newyorské bary, sa potom v malých rýchlych člnoch plavili k zakotveným lodiam (ktoré sa stali známymi ako Rum Row), aby naložili kontrabant a potom predbehli americkú pobrežnú stráž na ceste späť.

Týmto konaním McCoy v skutočnosti neporušil žiadne americké zákony, ale jeho reputácia a mediálne pokrytie tohto gentlemana a prepravcu rumu, z neho urobili akúsi celebritu a verejného nepriateľa číslo jeden. Americká pobrežná stráž nakoniec Billa zatkla na palube jeho lode v novembri 1923, keď bol ešte stále v medzinárodných vodách. Nasledovalo súdne pojednávanie, kde sa priznal a strávil deväť mesiacov vo väzení v New Jersey. Po odpykaní trestu sa vrátil na Floridu, kde sa spolu s bratom vrátili k podnikaniu v oblasti stavby lodí.

Zároveň si McCoy urobil dobré meno, pretože nikdy nefalšoval alkohol a nikdy nepodplácal politikov ani policajtov. Zatiaľ čo napodobňovatelia rumu riedili svoj alkohol nebezpečnými chemikáliami, ako je terpentín, drevný lieh a sušená slivková šťava, McCoy to nikdy nerobil. Vďaka tomu dostal prezývku „The Real McCoy“.

Spoločnosť bola založená Baileyom Pryorom na začiatku 21. storočia. Prišiel s myšlienkou vyrobiť The Real McCoy rum pri sledovaní dokumentárneho filmu o Billovi McCoyovi. Bailey vycestoval na karibský ostrov Barbados, kde sa stretol s Richardom Sealeom, majstrom liehovarníkom 4. generácie v jeho rodinnej destilérke Foursquare.

Bailey a Richard spoločne vyvinuli barbadoský rum v tradičnom štýle, pričom dodržali prísny režim spoločnosti McCoy, v ktorom rum nikdy neznehodnotia pridaním cukrov, dochucovadiel alebo farbív. Na výrobu rumov používajú iba iba najkvalitnejšiu melasu a čistú pramenitú vodu z Barbadosu. Rum sa destiluje v malých dávkach vo vzácnej remeselnej kombinácii destilovaním column still a copper pot a potom autenticky tropicky zreje v heavy char sudoch z amerického dubu po bourbone počas celých 3, 5 alebo 12 rokov. Prvýkrát boli uvedené na trh v roku 2013.

The Real McCoy sú zastúpené v nasledujúcich kategóriach:

Potvrďte svoj vek

Na tejto stránke nájdete pestrú ponuku nápojov,
ktoré sú pre dospelých. Vstúpte, len ak ste dovŕšili vek 18 rokov.

Mám viac ako 18 rokov Mám menej ako 18 rokov

Najdôležitejšie novinky priamo na váš email

Získajte zaujímavé informácie vždy medzi prvými

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.