Anízové likéry

Anízové likéry patria medzi najstaršie a najobľúbenejšie bylinné nápoje na svete. Svoje meno získali podľa dominantnej ingrediencie – anízu, ktorý im dodáva typickú sladkastú chuť s osviežujúcim korenistým charakterom. Vďaka svojmu nezameniteľnému profilu sa stali tradičnou súčasťou stredomorskej aj orientálnej kultúry.
Viac o anízových likéroch sa dočítate v texte nižšie pod produktami.
Filter produktov
Zobrazenie:
Zoradiť:

Cenový filter

od
do

Dostupnosť

Výrobca Všetko

Druh alkoholu Všetko

Druh likéru Všetko

Chuťový profil Všetko

Obsah alkoholu % Všetko

Balenie Všetko

Objem Všetko

Krajina Všetko

Anízové likéry

Yeni Raki 45% 0,7l

Úžasný národný turecký alkohol, ktorého základom je hrozno a aníz.
Druh alkoholu
Destilát, Likér
Druh likéru
Bylinný likér
Chuťový profil
Aníz, Bylinky, Figy, Hladký, Horko-sladký, Hrozno, Korenie, Zamatový
Krajina
Turecko
21,94 s DPH
17,84 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-3406
Produkty: 1 | Aktuálna strana: 1/1

História

Tradícia liehovín s príchuťou anízu siaha ešte do staroveku, kde ho pestovali a používali na Blízkom východe, v Európe a ďalších regiónoch, vrátane výroby nápojov ako ouzo a raki. História anízového likéru je prepojená s jeho predchodcom, absintom. Absinth, obľúbený francúzsky destilát z 19. storočia, bol začiatkom 20. storočia zakázaný kvôli obavám z jeho účinkov a z vysokého obsahu alkoholu.

Tento zákaz viedol k vytvoreniu pastis ako legálnej alternatívy, nápoja, ktorý stále obsahoval anízovú príchuť, ale neobsahoval palinu. Pernod začal vyrábať svoju verziu tohto nového anízového likéru v roku 1928.

Paul Ricard oficiálne uviedol na trh svoju značku pastis v roku 1932 a založil spoločnosť, ktorá sa neskôr stala významným výrobcom.

Pastis si získal širokú popularitu, najmä v južnom Francúzsku, a zostáva klasickým letným nápojom.

Staroveký pôvod a iné anízové ​​likéry

Anízové ​​semená sa pestujú už tisíce rokov, spočiatku na liečebné účely v Egypte a na Blízkom východe, než sa dostali do Európy.

Nápoje s príchuťou anízu sa nachádzajú po celom svete s regionálnymi variáciami, ako napríklad:

Ouzo - grécky anízový destilát, ktorého názov sa spája s praxou označovania exportu priadky morušovej z 19. storočia nápisom „uso Marsiglia“ („na použitie v Marseille“) na označenie kvality.
Raki - tradičný turecký destilát s príchuťou anízu.
Arak - tradičný destilát s príchuťou anízu, obľúbený na Blízkom východe.
Sambuca - taliansky anízový likér.

Používanie anízu bolo v minulosti niekedy znakom statusu kvôli jeho vysokej cene.

Ako chutí anízový likér

Podáva sa najčastejšie s vodou a ľadom, pričom získava charakteristický mliečny zákal – tzv. louche efekt. Tento spôsob servírovania je nielen vizuálne atraktívny, ale aj zvýrazňuje jemnú arómu a bylinnú chuť. Anízové likéry sú ideálne ako aperitív pred jedlom či digestív po ňom, no výborne doplnia aj letné miešané drinky.

Potvrďte svoj vek

Na tejto stránke nájdete pestrú ponuku nápojov,
ktoré sú pre dospelých. Vstúpte, len ak ste dovŕšili vek 18 rokov.

Mám viac ako 18 rokov Mám menej ako 18 rokov

Najdôležitejšie novinky priamo na váš email

Získajte zaujímavé informácie vždy medzi prvými

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.